Pages

8 Şubat 2010 Pazartesi

Düğün Çorbası



Malzemeler
  1. 3 Kaşık un
  2. 1 Çay bardağı sıvı yağ
  3. 1 tavuk göğsü
  4. 2 diş sarmısak
  5. 1 kaşık sirke
  6. tuz
  7. su
Yapılışı
Tavuk göğsünü iyice pişirip tel tel didikleyip bir kenara koyun.Sıvı kızdırıp unu katıp hafif pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra ğöğsü haşladığımız suyu kavurduğumuz suyun üzerine döküp çorba kıvamı olana kadar çırpıcıyla karıştırın kaynamaya başladığında sarmısağı içine rendeleyip sirkeyi ve tuzu katıp kaynamaya bırakın.İndirmeye yakın haşladığınız ğöğüs etini çorbaya katıp 1 taşım kaynatıp ocaktan alın.Birazcık yağla kırmızı biberi kavurup üzerine dökün.
Afiyet Olsun...

5 yorum:

Çiseren dedi ki...

sunumu adına yakışır olmuş, ellerinize sağlık nefis bir tarif..

Maes dedi ki...

Sunum eşimin zevkine uygun oldu sizde deneyip yaparsanız çok lezzetli olduğunu göreceksiniz.


Yorumunuz ve Ziyaretiniz için teşekkürler...

mutfakcini dedi ki...

Mimlendin canım ;)

NiLaY dedi ki...

ben çok severim, ki bu görünüşle daha da bir güzel olmuş :)) ellerine sağlıkkk

Maes dedi ki...

Bizde ailece çok severiz. Hele oğlum bayılır . teşekürler canım

google