Pages

20 Ocak 2010 Çarşamba

KETE







Yapılışı
Bir su bardağı süt,bir su bardağı su,maya,tuz ve un kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılıyor 8 bezeye ayırıp teker teker açıp 2 tanesini yağlayıp,yarım paket margarinle iç kavrulup 2 bezenin ortasına konulup tekrar kapatılarak tepsi büyüklüğünde açılarak üzerine yumurta sarısı sürerek pişirilir.Geriye kalan 6 bezeyide aynı şekilde yapıp ister sıcak ister soğuk afiyetle yenlir





6 yorum:

EBRULİ dedi ki...

Oh valla biz bi şey görmüyoruz.Bi gün yap da çaya davet et görümceni ;)Bu arada mimlendin şekerim,kolay gelsin ;)

Hamarat dedi ki...

var yok topu topu bir tane görümceciğim var o isterde ben yapmam mı,karne tatilinde gel,kal bende sana yapiyim sende afiyetle ye Benim canım görümcem :)))

EBRULİ dedi ki...

Duygulandırıyosun beni :))

Hamarat dedi ki...

olurmu canım ciddiyim

Çiseren dedi ki...

babanem yapardı erzurum yöresinin ketesinden.. içine tatlı bir harç koyardı un,şeker,yağ karışımıydı o da sanırım. kaşıklamaya bayılırdım :D elinize sağlık çok severim keteyi yapılışını sizden ögrenmiş oldum :)

Hamarat dedi ki...

Benim tarifim kars yöresinin,gerçi erzurumla kars komşu iller tuzlusu da çok güzel oluyor.Denemenizi tavsiye ediyorum.Yorumun için teşekkürler.