Pages

5 Ocak 2010 Salı

Katlı Köfte

Malzemeler:

  • Yarım kilo dana kıyma
  • 2 adet patates (büyük boy)
  • 2 adet domates
  • 2 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/3 bardak (cup) su
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik

Bugün köfte, patetes, kabak, domates ve kaşarı bir araya getirerek köfte severler için alternatif bir tarif oluşturdum. Kat kat pişirilince hem ayrı ayrı lezzeti alınabilen hemde tadları birbirine yakışan bir yemek oldu. Yemeği en iyi tarif edebilecek ismi vermekte zorlandım ama katlı olduğu içim bu isimde karar kıldım. Umarım deneyen herkesin hoşuna gider.

Malzemeler:

  • Yarım kilo dana kıyma
  • 2 adet patates (büyük boy)
  • 2 adet domates
  • 2 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/3 bardak (cup) su
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik


Yapılışı:

Kıymayı derin bir kaba alın, soğanı rendeleyin ve kıymaya ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip köfteyi yoğurun. Patatesleri soyup halkalar halinde kesin. Fırın kabının altını yağlayın. Patatesleri dizin, üzerlerine zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Köfteyi patateslerle aynı büyüklükte şekillendirin ve patateslerin üzerine yerleştirin. Kabağı soyup halka şeklinde kesip köftelerin üzerine dizin. Kabakların üzerine tuz, karabiber ve kekik serpin. Domatesleride halka şeklinde doğrayıp kabakların üzerine dizin. Son olarak kalın dilimlenmiş kaşar peynirlerini en üste koyup karabiber ve zeytinyağını gezdirin. 1/3 bardak suyu da tepsiye ekleyip 180° de üzeri arzu ettiğiniz kızarıklığa gelene kadar pişirin. Afiyet olsun!

2 yorum:

mutfakcini dedi ki...

Oooo şekerim ellerine sağlık,nefis görünüyor.Bu akşam ben de pişiriim,iyi fikir oldu.Öpüldünnn;)

Hamarat dedi ki...

Tavsiye ederim şekerim gerçekten çok leziz oluyor.Şimdiden afiyet olsun.