4 kişilik
Malzemesi :
4-5 adet iri olgun domates (bol su bırakacak şekilde)
1 demet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
3/4 su bardağı ince köftelik bulgur
2 tatlı kaşığı dolusu kimyon
1 kahve kaşığı pul biber
1 kahve kaşığı tuz
1 limon
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
Yapılışı :
Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Tanelerini ayrı bir tabağa alarak geride kalan suyuna yarım limonu sıkın. Yıkayıp süzdüğünüz ince bulguru bu sıvıyla karıştırıp 15 dk dinlenmeye bırakın.
Bulgur kabarınca, içine kimyon, tuz, pul biberi ekleyip karıştırın. İnce ince kıydığınız yeşil soğan, maydanoz, dereotu ve doğranmış domatesleri ekleyin. Limonun diğer yarısını ve zeytinyağını üzerine gezdirin.
Sunuluşu : Bol marul eşliğinde kayık tabakta salatalık turşusu ve turp dilimleriyle sunun.
Not : Kimyonu ve yeşilliği ne kadar bol olursa o kadar güzel olur. Ekşisi fazla, yağı az olmalıdır.
Afiyet olsun :)
2 yorum:
bu tarifi dedeman antalya da ingiliz bir şef yapmıştı ızgara tavuk yanına (yemek fotografları çekimi için gitrmiştik)
bizim kısırımıza benzetmiştim ama çok daha hoşuma gitti, salçasız oluşu bol otlu oluşu..hemen eve gelince bende yaptım tabi:) içindeki kimyonu farketmemiştim, belki şef eklemedi.mutlaka tekrar kimyonlu denicem :) diğerlerini tam tutturmuşum ama:P
Ben bu mezeyi bir arkadaşımda yemiştim çok hoşuma gitti tarifini aldım ve bende yaptım.Kimyon benim kendi ağız tadıma hoş geldiği için kullandım çok güzel oluyor.
Yorum Gönder